Næringsteft 2019 - En vinner er kåret

MRB heier på gründere og bedrifter som jobber for å vokse, og selskap som bidrar til utvikling og verdiskapning i Møre og Romsdal! Derfor er det svært interessant og hyggelig for oss å bidra i Sparebanken Møres grunderprogram Næringsteft.

Årets Næringsteft har samlet ildsjeler og gründerspirer fra hele nordvest. Utviklingsløpet startet i oktober i fjor med 100 gode gründerideer. MRB har bidratt i hele utviklingsløpet, gjennom foredrag, coaching og juryarbeid. Selskapet RoadTech as fra Tingvoll ble til slutt kåret til årets vinner. Vi gratulerer!

Gründerselskapet vinner en million kroner til videreutvikling av teknologi for en mer bærekraftig håndtering av brøytestikker. MRB gir også en hel dags workshop med forretningsutvikling til hver av de tre finalistene. De to andre semifinalisten var STØ Technology og Flowtru as

Sparebanken Møres grunderstipend inspirerer mange til å tørre å prøve ut næringsidéene sine. Vi heier på alle som vil bidra til å utvikle næringslivet i regionen vår. Og står til tjeneste for de som ønsker ekstra støtte.

MRB har som sitt kjerneområde å gi drahjelp til bedrifter i vekstprosesser. I tillegg bistår vi med generell bedriftsrådgivning og gjennomføring av kjerneprosesser for våre kunder. Vi har også stadig flere oppdrag knyttet til innhenting av egenkapital. Et økende satsingsområde for MRB, i tråd med etterspørsel fra våre kunder, er derfor vekstkapital.

kollage hele løpet.jpg

Næringsteft er et nyskapingsstipend, første gang arrangert i fjor, som skal stimulere til å få frem gode forretningsideer og nye initiativ. Konseptet skal favne bredt om gründere og nyskapere for å gi flest mulig et løft videre. Programmet er lagt opp som en kompetansereise i tett samarbeid med NTNU i Ålesund og kunnskapsparkene ÅKP, ProtoMore og Vindel. 

MRB er med på laget som

  • Samtalepartner rundt organisering av samlinger og regi av konseptet

  • Bistand til utvikling av objektive vurderingskriterier ifm. utvelgelse av kandidater til semifinale, finale og kåring av vinner

  • Deltaker i fagjuryen

  • Bidragsyter med faginnlegg Næringsteft sine fagsamlinger