NYTTIG OG INSPIRERENDE

16. mai inviterte advokatfirmaet Øverbø Gjørtz og MRB til seminar med tema Vekst gjennom eierskapsutvikling. Representanter for små og mellomstore bedrifter i regionen var til stede, og fikk en god gjennomgang av temaet, belyst fra flere faghold.
- Interessant og nyttig, var responsen.

P1090463 (2).jpg

Nordvestlandet har et stort antall små og mellomstore bedrifter. Mange av disse har kanskje startet som familiebedrifter langt tilbake i tid, andre ble kanskje gründet frem nylig. Temaet eierskap, og hvordan bruke virkemidler rundt dette til å utvikle bedriften videre, var uansett tema av felles interesse for de rundt 50 fremmøtte.

P1090467.jpg

Bedriftsrådgiverne MRB kunne ta de fremmøtte gjennom problemstillinger, utfordringer og fallgruver, sett fra sitt faghold og sin lange erfaring. Og advokatfirmaet Øverbø Gjørtz belyste tema sett fra et juridiske perspektiv. I tillegg bidro Sveinung Klakegg, banksjef industri, fra Sparebanken Møre fra bankens ståsted, og oppfordret potensielle aktører til å involvere banken så tidlig som mulig. Timing var også et tema som ble belyst.

P1090565.jpg

Det hele ledet frem til Peder Stettes personlige og åpenhjertige historiefortelling om reisen han selv har gjort, der vekstambisjoner har vært drivkraften.  – fra arven i familiegården på Stette, via oppbygging av firma – ulike former for eierskapsutvikling han har gjort – frem til han solgte seg ut av det store og svært lønnsomme firmaet Optimar.

P1090582.jpg

Det ble også tid til småpauser og diskusjoner, mat og drikke. Deltakernes respons var svært positiv.
- Noe av dette har jeg kunnet fra før, men det var utrolig greit å få en systematisk gjennomgang, sa en deltaker.
- Dette var både interessant, lærerikt og inspirerende, sa mange.

P1090611.jpg

Arrangørene selv var også fornøyde, og vurderer å gjøre seminaret til en årlig begivenhet. For info om fremtidige arrangement og annet fagstoff innen bedriftsutvikling, følg MRB på Facebook

Vi har også et nyhetsbrev som kommer ut fem ganger i året. Vil du motta dette, meld deg på på forsida av hjemmesida vår: www.mrb.no. Eller send en epost til gro@doxacom.no

Deltok du på seminaret og ønsker foredragspresentasjonene, kan sende en epost til gro@doxacom.no

Se flere bilder fra seminaret
(Trykk på bildet under for å se flere.) (Foto: MRB)