Epax i Ålesund søker innovativ forsker innen prosessteknologi

Har du interesse for innovasjon innenfor marine oljer og nysgjerrig på å finne gode løsninger? Epax er i en spennende utviklingsfase, og trenger flere flinke folk til FoU teamet ved fabrikken i Ålesund! Stillingen er knyttet til bedriftens behov for økt FoU-kapasitet i forbindelse med satsingen på bærekraftig utnyttelse av norske marine råstoff.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Planlegge og gjennomføre arbeid i lab og pilotanlegg, samt følge opp tester i fullskala

 • Dokumentere arbeid og resultater

 • Utarbeide og presentere forslag til nye prosesser/teknologier og forbedringer av eksisterende

 • Prosjektarbeid og mulighet for prosjektledelse

 • Delta i problemløsning knyttet til fullskala produksjon og prosesser

 • Bidra i arbeid med avvik og endringskontroller gjennom bedriftens kvalitetssystem

 • Assistere og samarbeide med andre forskere og ansatte i FoU-avdelingen, samt Produksjons- og kvalitetsavdelingen.

Ønskede kvalifikasjoner, interesser og holdninger:

 • MSc innen prosesskjemi /prosessteknologi eller tilsvarende relevant utdanning

 • Gjerne erfaring fra industri eller relevant forskning

 • God kjennskap til og bruk av statistiske verktøy for databehandling – som Excel og lignende

 • Må beherske norsk og engelsk godt – muntlig og skriftlig

 • Interesse for kjemi og teknologi og nysgjerrig på å finne gode løsninger

 • Interesse av å utvikle gode produkter basert på bærekraftig fiskeolje og annet marint råstoff

 • God holdning til HMS

Ønskede personlige egenskaper:

 • Målrettet og strukturert

 • Initiativrik og nysgjerrig

 • Nøyaktig/grundig og praktisk anlagt

 • Kreativ og engasjert

 • Selvgående, og samtidig en lagspiller med gode samarbeidsevner

 • Rask til å tilegne seg ny kunnskap

 • Fleksibel med stor arbeidskapasitet

Epax tilbyr:

 • En spennende og utfordrende stilling i et selskap i sterk vekst

 • Konkurransedyktige betingelser

 • Gode forsikrings- og pensjonsordninger

 • IA ordning

 • Kantineordning

 • Treningsavtale

 • Opplæring og videreutvikling


Oppgavene til denne stillingen vil kreve at minst 50% av arbeidstiden brukes til aktivt og praktisk arbeid særlig i pilotanlegg, men også noe i laboratorium for småskala-testing av prosesser. Arbeidet vil omfatte å ha ansvar for å gjennomføre ulike tester av kjemiske og fysikalske prosesser i reaktorer, små destillasjonsanlegg og annet utstyr. Dette innebærer rigging/forberedelse, oppstart av anlegg/utstyr og styring av prosess-parametere, oppsamling av prøver og bestille kjemiske analyser osv. Resterende tid vil være kontor- og møtetid for planlegging og rapportering. Nærmeste leder for Forsker vil være R&D Manager Iren Stoknes.

Epax vil i tillegg til faglig kompetanse og praktisk erfaring vektlegge personlige egenskaper. Vi ser etter en medarbeider med gode samarbeidsevner som ønsker å bidra til at Epax-laget når felles målsetninger om utvikling og vekst i et spennende marked.

For mer informasjon om stillingen kan du ta kontakt med R&D Manager Iren Stoknes på mobil +47 93493413, eller Senior Bedriftsrådgiver i MRB AS Jan-Inge Sætre på mobil +47 905 16 715

Søknad og CV registreres på finn.no innen 16.09.2018

MERK: SØKNADSFRIST UTLØPT.

 

Om Epax

Epax AS er en av de fremste produsenter i verden av marint baserte Omega-3 konsentrater til det globale kosttilskudds- og farmasimarkedet. Denne posisjonen er oppnådd gjennom flere års offensiv satsning på oppbygging av kvalitetssystemer, FoU, et moderne produksjonsapparat og innovativ markedskommunikasjon. Epax leverer vitenskapelig underbygget høykvalitetsprodukter som er skreddersydde for spesifikke helsetilstander. Våre kunder kjennetegnes ved sin høye kravs- og kvalitetsprofil. Epax` verdikjede er fullt integrert for sporbarhet og produktsikkerhet fra hav til ferdig Omega-3 produkt i bulk. Langsiktige avtaler for tilgang til råvarer sikrer leveringstrygghet og framtidig vekst. Epax` eget miljøprogram "EcoVision" fokuserer på bærekraftig forvaltning av havets ressurser og miljøvennlig produksjon.

Epax har siden 2017 vært en del av Pelagia AS, verdens ledende produsent av pelagisk fisk, marint protein og marine oljer. Pelagia har 27 fabrikker i Nord-Europa, og omsetter for totalt 6,1 milliarder NOK.