Ei julegave som varmer

Frelsesarmeens varmestue har siden ca. 1990 drevet sosialt arbeid i Ålesund blant mennesker som på et eller annet vis har falt utenfor samfunnets «normale rammer.» MRB gir i år en julegave til Varmestuas gode og viktige arbeid.

Til Varmestua kommer mennesker som har ulike problemer - det kan være alkohol/rus, psykiske problemer, ensomhet, nedsatt arbeidsevne/uførhet eller annet. Varmestua tilbyr et sosialt fellesskap med mat, prat, personlige samtaler, sang, musikk og spill. Innimellom reiser de også på turer i nærmiljøet. I februar 2018 startet de med gatefotball. Gjennom gatefotballen har vi også lyktes i å hjelpe enkelte til bosted og arbeid.

Varmestua holder åpent fem dager i uka. De tilbyr frokost og middag hver åpningsdag, og sangkveld hver torsdag. De holder åpent alle røde dager i høytider som jul og påske. I vinterhalvåret har de også søndagsåpent.

Gjestene som besøker dem har mulighet for å ta seg en dusj eller vaske klær, og de deler ut mat til dem som har behov for litt ekstra. Varmestua bidrar også med hjelp opp mot ulike instanser som f.eks besøk på nav, fylle ut søknadsskjemaer, søke om opphold på avrusning o.l.

I 2017 serverte Varmestua 786 frokoster, 3593 middager og 1452 kveldsmater. Fra januar til oktober i 2018 har det vært 160 ulike personer innom. De har de siste årene hatt en jevn stigning av besøkende.