Julegave til Suppebilen og Parat III fra MRB

I stedet for julegaver til kunder har MRB valgt å støtte det mobile suppekjøkkenet Suppebilen med en førjulspresang på 20 000 kroner.

Suppebilen er et frivillig sosialt tiltak i Ålesund som jobber for å bedre hverdagen til tidligere rusmisbrukere og andre sosialt vanskeligstilte. Tilbudet består av en møteplass med servering av varm suppe to dager i uken, samt en nylig utvidelse med den tidligere passasjerbåten Parat III.

- I år har vi valgt å omfordele midler fra kundegaver til et veldedig formål. Da var det også viktig for oss å vektlegge et lokalt og langvarig prosjekt, og som kan nå mange i en vanskelig livssituasjon. Valget falt da på Stiftelsen Suppebilen, som drives av Karl Johan Skårbrevik, forteller Bjørn Gjerde i MRB.

Karl Johan Skårbrevik er svært fornøyd med gaven fra MRB, og mener gaver fra næringslivet utgjør en stor forskjell for driften av stiftelsen, og ikke minst for brukerne av tilbudet.

- Vi er svært fornøyd med denne gaven fra MRB. Denne gjør oss i stand til å hjelpe flere, og opprettholde kvaliteten på tiltaket vårt.

Karl Johan Skårbrevik mottar sjekken fra Bjørn Gjerde i MRB ombord på Parat III (Foto: MRB/Doxacom)

Karl Johan Skårbrevik mottar sjekken fra Bjørn Gjerde i MRB ombord på Parat III (Foto: MRB/Doxacom)

Skårbrevik understreker at Suppebilen ikke bare er et tiltak som er viktig i juletidene, men hele året gjennom.

- Vi ser at veldig mange som har levd med rus har brutt kontakten med familie og annet nettverk, og at de stort sett bare har omgang med andre folk som har rusproblemer. Derfor blir det også vanskeligere å komme seg ut av rusmisbruket. Gjennom oss kan folk få et sosialt alternativ og noe annet å komme til, og få noe annet å tenke på. Og dette er ikke bare viktig rundt juletider, men hele året gjennom, avslutter Skårbrevik.

Stiftelsen har altså nylig utvidet omfanget av tilbudet sitt. Etter anskaffelsen av den tidligere passasjerbåten Parat III kan stiftelsen nå også tilby et samlingssted for tidligere sjøfolk og andre med interesse for havet. Parat III har forøvrig en rik historie, og fraktet tidligere passasjerer fra Langevåg til Ålesund sentrum.

Se mer om Suppebilen og Parat III her:

https://www.facebook.com/suppebilen/?ref=br_rs

https://www.nrk.no/video/PS*clip/181b64e8-8c40-46f9-b4ef-499b4595ee92

 

Julebanner-MRB.jpg